Saviaantje - Kapoenen

28 oktbober: Agrariërs vs Nomaden

Beste kapoenen

Deze keer heeft de tijdmachine ons afgezet bij de nomaden. we gaan op zoek naar eetbare bessen en jagen op alles dat leeft. samen leren we hoe we kunnen overleven in het wild. hoe we ons warm en droog kunnen houden en hoe we bruikbare voorwerpen kunnen maar met enkel de natuur als gereedschapskist.

Zet dus maar jullie creatieve beentje voor en vervoeg ons zaterdag tegen 14u aan de scoutslokalen. Gij kunt weder keren naar uwen landgoed om 17u.

De leiding

4 november: Halloweenvergadering

BoOoOoOoOo… bOoOoOoOoOo!!!

Beste kapoenen,

Halloween staat voor de deur en alle monsters, spoken, zombies en vampiers worden weer wakker.

Maar wij zijn niet bang! Ofja.. misschien een klein beetje.. maar dat zal ons niet stoppen! Want vanavond zullen we tonen dat de Koude Keuken van ons is, en dat spoken en monsters ons hier niet weg krijgen! Trek maar allemaal jullie griezeligste, bangelijkste kledij aan, of schmink je als een monster. En oefen zeker om zo luid en angstaanjagend mogelijk te brullen. Zo worden wij de nieuwe engste wezens van de Koude Keuken!

Jullie worden ‘s avonds aan ons spokenlokaal verwacht om 18u en mogen terug naar huis om 20u (als jullie ouders dan niet te bang zijn van jullie natuurlijk)

Tot dan!

De leiding

11 november: Egyptevergadering

Gegroet, Egyptische knapen!

Het moment is eindelijk hier! We gaan onszelf vereeuwigen in de geschiedenisboeken. Samen met jullie gaan we onverwoestbare piramides namaken met stenen van tientallen ton, chillen aan de Nijl met nijlpaarden, geschriften uitvinden… Ook een strijd om farao te worden kan niet missen op deze historische dag. Maar al dat is niets in vergelijking met het heruitvinden van het wiel! Neem allemaal een voertuig mee op wieltjes, dan maken we er vandaag een Egyptische supermachine van. Jullie worden verwacht aan onze tempel met jullie wieltuig om 14u en mogen om 17u, als farao of als mummie, naar jullie huisje terugkeren.

Stevige linker,

Jullie leiding

18 november: Geen vergadering

Beste kapoenen

Dit weekend is de leiding druk in de weer met op zoek te gaan naar nieuwe tijden en plaatsen om jullie het komende jaar te overweldigen met leuke activiteiten. Dit weekend is er dus GEEN VERGADERING en wij zien jullie graag volgende week op het eerste Kapoenenweekend van dit jaar!!

Stevige linker

De leiding

25-26 november: Weekend

Dag beste tijdreizigers, vandaag verwachten we jullie om 15 uur aan het lokaal voor de start van ons tijdreis weekend. Als onze machine goed afgesteld is kunnen jullie zondag om 12 uur terug opgehaald worden aan ons lokaal.

Wat neemt een tijdreiziger zoal mee op weekend?

 • slaapzak
 • matje, matras, veldbed (eentje, vrij te kiezen, zeker niet alle drie :) )
 • tandenborstel
 • de gewoonlijke scoutskleren met een extra dikke jas
 • zaklamp
 • een keukenhanddoek
 • goed humeur
 • je favoriete knuffel

Wat nemen we absoluut niet mee

 • het monster van Loch ness (been there done that)

Omdat elektriciteit niet goedkoop is en onze tijdreismachine een oudere versie is (dus niet heel zuinig) vragen wij voor dit weekend 15 euro.

Stevige linker

de leiding

2 december: Sinterklaasvergadering

Hoor wie klopt daar kapoenen, hoor wie klopt daar kapoenen hoor wie tikt daar zachtjes aan ‘t lokaal.

‘t Is de sint kapoenen, ‘t is de sint kapoenen

en we zitten allemaal in de zaal

Vandaag komt Sinterklaas langs bij de kapoenen van Savio, klaar om ons terug te laten kijken op een (hopelijk) braaf jaar en ons daar rijkelijk voor te belonen. Het is dus zeer belangrijk dat jullie de afgelopen (en volgende) weken jullie je piekfijn gedragen: aan tafel blijven tot iedereen klaar is met eten, tandjes 2 keer per dag poetsen, je korstjes niet laat liggen en vooral je keihard smijt in de scouts!

De leiding verwelkomt jullie allemaal van 18h tot 20h in onze lokalen om na een jaar lang te moeten wachten eindelijk nog eens op de schoot van de goede Sint te gaan zitten. Stevige linker, de kapoenenleiding

9 december: Zwemvergadering

Beste medetijdreizigers

Tijdreizen is niet alleen mentaal, maar zeker ook fysiek vermoeiend. Daarom is het belangrijk dat we in een goede conditie blijven dit jaar. Vandaar dat we eens stevig gaan zwemmen om onze schouders nog breder te maken, en ons uithoudingsvermogen met ongeziene grootte te verhogen. Duiken van 20 meter hoogte, wereldrecord vlinderslag verbreken, 10 minuten onder water blijven, na vandaag is dit kinderspel voor ons.

Verrassend genoeg hebben we geen zwembad in ons lokaal, dus worden jullie, schouders reeds opgewarmd, om 14 uur verwacht aan het Interbad met 3 euro's in de hand en bandjes indien gewenst. Om 17 uur mogen de kasten van lichamen daar ook weer opgehaald worden. Stevige linker

De altijd fitte leiding.

16 december: incavergadering

Dag kapoenen,

Vandaag gaan we eens tijdreizen naar een oud rijk ver gelegen van België: het Incarijk! Zoals jullie ongetwijfeld al weten:

 • Hadden de Inca's een opvallend systeem van collectieve landbouw, bekend als "ayllu", waarbij dorpsgemeenschappen samenwerkten om land te bewerken.
 • Was hun economie gebaseerd op een ruilsysteem, waarbij goederen werden uitgewisseld zonder het gebruik van geld.
 • Hadden ze een ingenieus wegen- en communicatiesysteem dat bekendstaat als het "Qhapaq Ñan". Dit netwerk van wegen omvatte duizenden kilometers en verbond de afgelegen delen van het rijk.
 • De Inca's waren bekend om hun geavanceerde architectuur, zoals de beroemde Machu Picchu, een oude citadel hoog in de Andes.

Nu jullie parate kennis opgefrist is, zijn jullie klaar voor de missie van vandaag: Het voorkomen van de val van het epische Incarijk. We gaan de Spanjaarden stoppen (Het waren namelijk zij die de Inca’s versloegen) en nieuw leven blazen in deze verloren cultuur.

Kom dus allemaal in jullie poncho naar onze zonnetempel (het lokaal) als de zon 48* boven de horizon staat. Als de zon 23° boven de horizon staat mogen jullie triomferend naar huis gaan. (14h- 17h).

Stevige linker;

De leiding

23 december: Kerstfeestje

ingle bells jingle bells jingle all the waaaay…

Hey kapoenen,

Kleed jullie allemaal maar deftig voor ons jaarlijkse kerstfeestje. Cola, Fanta, cadeautjes, chips en goed gezelschap. klinkt fantastisch hé. Jullie worden aan onze chalet verwacht om 18 uur en kunnen terug opgehaald worden om 20 uur. Iedereen brengt een cadeautje mee ter waarde van 5 euro, wij voorzien de rest ;-).

Groetjes in foute Kerstkleding van de leiding

30 december: Geen vergadering

Dag kerstknuffels

Vandaag zijn jullie ouders, net zoals de leiding, druk in de weer met het voorbereiden van de kerstfeesten en samen zijn met familie en vrienden. Wij wensen jullie als leiding een prachtige periode toe en zien jullie graag terug in 2024!!

Eerstvolgende vergadering is op 6 januari

Veel kerstzoentjes van jullie kapoenenleiding